Kategoriler

23 Kasım 2012 Cuma

ALBÜM-Renkli İnsan Manzaraları (III)

19-22 Nisan tarihlerinde Berlin-Dresden gezimizde çektiğimiz ve artık her gezi sonrası alışkanlık haline getirmeye çalıştığımız "Fotoğrafların Dilinden" fotoğraf sergimizin "Renkli İnsan Manzaraları" bölümünü takdim ederiz:


Elbe nehrinin kıyısında "oldtown" denilen meydanı gezerken rastladığımız bu arkadaş gerçekten işini iyi yapıyordu. Turistlerin yakın ilgisine mazhar olduğunu söylemeliyiz. Havada nasıl asıl durduğuna dair tezlerimiz var ancak gülünç duruma düşmemek için kendimize saklıyoruz.



Tabii ki arkadaşa hakkını euro olarak teslim ettik.




Fena değillerdi!! Soldaki arkadaş tek başına dursa fazla ilgi çekmeyeceği kesin. "Birlikten güç doğar" ilkesi ile yola çıkmışlar...



Bu bayan aslında grup rehberi. Kendince faklılık yaratmış.Turistler pür dikkat onu dinliyorlar...Poz vermesini istiyoruz, bizi kırmıyor...



Olmamış. Bir de üstelik turistlerin ilgisini ve parasını çekmek için değişik sesler çıkarmaları da antipatik olmuş :( Fotoğraflarını çekerken sağdaki arkadaşın eli yerdeki para kutusunu işaret ediyor.



Bu arkadaşın işi de kolay değil. Sıcaklık 17-18 derece. Fotoğrafı çektiğimizde sıcaktan çok daralmıyordu ancak üstündeki kıyafetin ağırlığı az değildi. Havanın sıcaklığı +30 derece olduğunda ağırlık+sıcaklık adamı perişan eder. Of ki ne of...



İyiydi. Yalnızdı, üzgündü ve mağrurdu.Kimbilir daha ne kadar bu şekilde ayakta küçük bir taburenin üstünde hareketsiz sevdiğini bekleyecekti. Hakkını teslim etmek gerekiyordu, biz de öyle yaptık.



Tam anlamıyla bir sanatçıdı. Sokağın ortasına piyanosunu koymuş, muhtemelen kendi besteleri olan parçaları piyanosuyla icra ediyordu. 10 dakika kendisini dinlendik. Muhteşemdi. Performansını bitirdi. İzleyenler alkışladı. Mütevaziydi. Dinleyiciler, imzalı cd'sini almak için sıraya girdiler. Takdir edilmek bu olsa gerek.


Sevgiyle kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder